Üdítő koktél kóstoló

Nekem nagyon megjött a kedvem egy frissítő koktélhoz. Bizonyára a trópusi-chill zenelistánknak is köszönhető, ti már hallgattátok? Megosztom veletek a két nyári kedvencem receptjét. Semmi aggodalom, kismamákra és sofőrökre is gondoltunk, virgin változatokat is kevertünk.

Kezdjük az én örök favoritommal. Készítsünk Margaritát! Mi kell hozzá? Lime, édeszájúaknak cukorszirup, Cointreau (narancslikőr) és alap esetben Tequila. Itt jön az én csavarom, mexikói barátaink súgták, hogy Mezcallal sokkal különlegesebb, ezért mi ezt a tradicionális röviditalt adjuk hozzá. Mennyei, frissítő, és nehéz megálljt parancsolni, bár a már emlegetett amigok esküsznek rá, hogy a mezcaltól nincs másnap. Lehet jótékony összetevőjének, az agapénak (kaktuszféle) köszönhető, ki tudja?! A jeget se felejtsük el! Az ital cosmopolitanos pohárban mutat legjobban, lime-mal díszítve. Még egy apró, ám nagyon fontos részlet a crustázás. A pohár szélét körbe nedvesítsük be a zöld gyümölcs levével, majd a pohár szélét sóban forgassuk meg.

Brazil epres caipirinha

Egy új felfedezés az epres caipirinha, vagyis caipirango.

Ezzel az itallal ugrottunk egy nagyot Baziliába. A bossa novát vagy sambát hallgatva és táncra perdülve jól esik a frissítő. Ennek alapanyaga cachaҫa, azaz a nádcukorból készült párlat. Nagyon egyszerű: felvágjuk vagy összetőrjük a földiepret, nyakon öntjük ezzel a különleges alkohollal és jéggel tálaljuk. Bevallom én kis limelével még megbolondítottam, mert egyébként az eredeti, gyümölcs nélküli koktél is azzal készül. Utolsó simításként pedig barnacukorral lehet még édesíteni.

Limonádé ízelítő

Most jöjjenek az alkoholmentes változatok…

A virgin koktélok helyett limonádé-variációkat kínálnék. Van, ugye, a hagyományos limonádé citrommal, lime-mal, jéggel keverve, cukorral édesítve és vízzel vagy szódával felöntve. Az első meglepetést úgy érhetjük el, ha víz helyett sprite-tal higítjuk fel, ekkor a cukor szerintem kihagyható. A következő varázslat a fűszernövényekkel következik: a citromfű, levendula, menta, rozmaring mind jó kiegészító lehet. Nemcsak ízükkel, illatukkal, hanem látványban sokat adnak hozzá. Aztán mivel is dobhatjuk még fel? Ami éppen szezonálisan érik, mint mehet bele, a földieper, a bodzavirág, a málna, egyesek az uborkára esküsznek. Egészségünkre!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.